Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Zichyújfalu Község Önkormányzata

8112 Zichyújfalu, Kastélykert 1. Tel.: 06-22/570-088 Fax.: 06-22/570-089 [email protected]

Tudománytörténeti Vándorkiállítás megnyitója

Rendezvény

Kezdés: 2017. 11. 06.

Ezúton hívjuk meg Önöket a Tudománytörténeti Vándorkiállítás 2017/18. évadjának 4. megnyitójára
Zichyújfaluba 2017. november 6-án (hétfőn) 14:00 órára

a Fekete István Általános Iskolába

(8112 Zichyújfalu, Iskola u. 6.)

 

A mintegy 330 magyarországi származású személyt és azok világra szóló szellemi alkotásait bemutató „Magyarországi származású tudós elmék világraszóló eredményei” című kiállítás tartalmát Dr. Pálfi György 16 éves tudományos kutatómunkája alapján összeállított és A2 méretű tablóképekben kivitelezett és számos egyéb kiegészítő (szórólapokon terjeszthető, illetve a helyszínen egyedileg kiállítható) ismeretterjesztő anyaga alkotja.

Dr. Pálfi György tudományos igénnyel összeállított gyűjteményének gondozására és a bemutatásban történő közreműködésre a Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítványt kérte fel, amelynek első elnöke volt. 

A kiállítás szervezői elkötelezett hívei a magyarországi származású géniuszoknak és annak a történelmi küldetésnek, hogy nemzetünk felemelkedése szolgálatában a magyarországi származású elődök és a jelenben élők szellemi nagysága iránti tiszteleten keresztül növelhető az utódok önbecsülése és tenni akarása.
 

„Mert vannak dolgok, melyeknek emlékezete nélkül nincsen jövendő”
(Kossuth Lajos)

A megnyitó menetrendje:

  • Himnusz (zongorán kísér Panyi Anett tanárnő és a további versszakokat tolmácsolják az iskola hetedik osztályos tanulói felkészítőjük, Kóti Erzsébet jóvoltából)
  • Rideg Jánosné igazgató asszony köszönti a megjelenteket a házigazda Fekete István Tagiskola nevében és
  • Füzesiné Kolonics Ilona polgármester asszony az önkormányzat nevében, majd
  • Dr. Gál Erzsébet elnök a Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítvány nevében tolmácsolja Dr. Pálfi György professzor üzenetét.
  • Panyi Anett magyar népdalt énekel zenei kísérlettel, majd az iskola felkészítő tanára, Kóti Erzsébet nyolcadik osztályos tanulói szavalják el Ady Endre: Föl-földobott kő c. versét, s végül a kiállítást
  • Fórizs József, a Fejér Szövetség képviselője nyitja meg.

A megnyitó után rövid tárlatvezetést tartanak a szervezők és a kiállítást gondozó Alapítvány képviselői.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők!

Forrás

V