Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Zichyújfalu Község Önkormányzata

8112 Zichyújfalu, Kastélykert 1. Tel.: 06-22/570-088 Fax.: 06-22/570-089 [email protected]

Emléknap, emlékfal átadás Fekete István tiszteletére

Program

Kezdés: 2019. 01. 25.

Emléknap, emlékfal átadás

Január 25-e településünk iskolájának életében negyed századon át emléknap volt. Fekete Istvánra emlékeztek az ő születésnapján.
Mivel az intézmény 2018 szeptember 1-jén a Református Egyház fenntartása alá került, így idén január 25-én azonban azért gyűltek össze a meghívott vendégek, szülők, diákok, pedagógusok, az iskola dolgozói, hogy az 1993 óta tartó korszakot lezárják, mely ezernyi szállal kapcsolódott a kiváló író, Fekete István nevéhez, akit az iskola névadójául választottak. 
Az emléknapon szívet melengető képek villantak fel a múltbéli Fekete István napokról: egyéni,- és csapatversenyekről, interjúkról, bemutatókról, vendégelőadókról, túrákról… melyek feledhetetlen emlékekkel ajándékozták meg a programokon résztvevőket.
A tantestület megértette a legnagyobb magyar, Széchenyi István egykori üzenetét: „Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn”. Emlékfalat állítottak az író emlékére. 
Az átadáson Lábadi Zoltán, az intézmény volt igazgatója ünnepi köszöntőjében visszaemlékezett a színes programokra, melyek nemcsak az intézmény, hanem a település életében is évről évre fontos szerepet töltöttek be. Rideg Jánosné igazgatónő emlékeztetett, hogy a példaképeinktől kapott információkat, útmutatókat hogyan állítjuk jövőnk szolgálatába, az csak rajtunk múlik.
Az emlékfalat Rideg Jánosné és Lábadi Zoltán leplezték le.

„Valami véget ért…”
„Elmegy lassan a berek, az erdő

El a nádas, a tél a nyár”… - hallhattuk az író versében.

Elment, de Fekete István velünk marad, mert emlékét őrzi a fal.

                A szervezők /Lászlóné Horváth Anikó – Kerkuska Mária/ nevében:
                            Kerkuska Mária

V