Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Zichyújfalu Község Önkormányzata

8112 Zichyújfalu, Kastélykert 1. Tel.: 06-22/570-088 Fax.: 06-22/570-089 [email protected]

Év eleji polgármesteri tájékoztatás

Populáris hír

Tisztelt Zichyújfalui Lakosok!

Néhány hete egy új év kezdődött. Magunk mögött hagyva az ünnepek kellemes, meghitt pillanatait, januárban már fontos feladatoknak nézünk elébe. Vasárnap este Tessely Zoltán országgyűlési képviselőnk meghívására Lovasberényben vettem részt egy megbeszélésen, ahol az elkövetkezendő hónapok eseményeit, feladatait tekintettük át.

A pályázati források az idei évben már januárban megnyílnak mind az önkormányzatok, mind a civil szervezetek előtt. Ennek apropóján készítettem egy összegzést, hogy képviselő úrral közös munkánk idején mennyi fejlesztést sikerült megvalósítanunk településünkön.

Tessely Zoltán 2014 óta településünk országgyűlési képviselője. Ebben az időszakban megvalósult fejlesztésekről az adott iőben mindig adtunk tájékoztatást. Mindezt összeadva azonban olyan számok születtek, melyek még az én számomra is meglepőek voltak, hiszen a napi munka során mindig csak előre tekintünk, ritkán nézünk vissza és készítünk számvetést. 

  •  2014-2021-ig bezárólag településünk több, mint 420 millió Ft-ot költhetett fejlesztésekre. Ebből pályázati forrásokból 370 millió Ft-ot, önerőből 50 millió Ft-ot. A legnagyobb fejlesztés természetesen a Zichy Csarnok építése volt, mely 100 %-ban állami finanszírozásban épült, 225 millió Ft összegből.
  •  Gondolták Önök, hogy az elmúlt 7 évben belterületi úthálózatunk fejlesztésére 69.500.000 Ft-ot költöttünk? Ebből 40.500.000 Ft-ot önerőből, a többit pályázati forrásból.
  •  Fejlesztéseink sokrétűek voltak, és van olyan tavaly elnyert pályázatunk, mely az idei évben kerül megvalósításra.
  •  A Zichy Csarnok építésével egyidőben fejlesztettük iskolánk gázhálózatát, mozgásfejlesztő szobát alakítottunk ki, udvarát tettük rendbe.
  • Felújítottuk óvodánkat, óvodánk játszóudvarát.
  • Fejlesztettük az orvosi rendelőnket, annak felszereltségét.
  • Megújítottuk köztereinket, játszótereinket, felnőtt fitness parkot létesítettünk.
  •  A Zichy-kastélyon állagmegóvó munkákat végeztünk, állapotáról és további hasznosításáról tanulmányterveket készíttettünk. Hamarosan megkezdődik az épület főhomlokzatánál a nyílászárók részleges cseréje is.
  •  A temetőben a ravatalozón végeztünk kisebb felújítást.
  •  Az erdőből a szemetet is pályázati pénzből szállíttattuk el.

Sokáig sorolhatnám még, hogy mi minden történt az elmúlt években, de az új év mindig új lehetőséget is tartogat számunkra. A munkával nem állunk le, a pályázatokat folyamatosan készítjük, január 14-én a TOP Plusz pályázat keretében Minibölcsőde építésére nyújtottunk be pályázatot.

Január elején megnyíltak az új Magyar Falu Program pályázatai is, ahova terveink szerint február elejéig 6 pályázatot kívánunk benyújtani. 

További terveink is vannak, így képviselő úrtól jövő hét péntek esti fogadóórájára már kértem időpontot.

Köszönöm munkatársaim segítségét, hogy ennyi pályázat benyújtásra kerülhetett és benyújtásra kerülhet és köszönöm képviselő úr támogatását és építő jellegű javaslatait. 

Tisztelettel:

Füzesiné Kolonics Ilona

polgármester

V