Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Zichyújfalu Község Önkormányzata

8112 Zichyújfalu, Kastélykert 1. Tel.: 06-22/570-088 Fax.: 06-22/570-089 [email protected]

Pálffy György Tudománytörténeti Vándorkiállítás Zichyújfaluban

Populáris hír

2017. november 6-án, a Fekete István Tagiskola aulájában ünnepélyes kiállítás megnyitóval köszöntöttük a magyarországi származású géniuszokat, tudósokat, feltalálókat, fejlesztőket.

2017. november 6-án, a Fekete István Tagiskola aulájában ünnepélyes kiállítás megnyitóval köszöntöttük a magyarországi származású géniuszokat, tudósokat, feltalálókat, fejlesztőket.

Pálfi György nyugalmazott egyetemi tanár által összeállított, s a Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítvány gondozásában álló és többek között a Magyarok IX. Világkongresszusa és a Magyarok Világszövetsége által is ajánlott Tudománytörténeti Vándorkiállítás Zichyújfaluba látogatott. Mintegy 330 magyarországi származású személyt és azok világra szóló szellemi alkotásait tárja a látogató elé.

Dr. Gál Erzsébet, a Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítvány elnöke tolmácsolta a 90 éves Pálffy professzor üzenetét a jövő nemzedék számára: "Ti is lehettek ilyen híres tudósok, ha szorgalmasan tanultok és kitartóan dolgoztok, alkottok. Legyetek büszkék arra, hogy a Kárpát-medence magyarságához tartoztok, ahogy ők is innen származtak valamennyien."

Füzesiné Kolonics Ilona polgármester asszony köszöntőjében örömének adott hangot, hogy a csodálatos kiállításnak e település adhatott méltó helyet. Fórizs József, a Fejér Szövetség Fejér Szék nemzetvédelmi tisztségviselője nyitotta meg a kiállítást, amelyet tárlatvezetéssel vettek birtokba az iskolások és Zichyújfalu polgárai. 

          A kiállítás november 24-ig hétköznapokon 8-18 óra között látogatható az intézmény aulájában. 

KM

 

V