Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Zichyújfalu Község Önkormányzata

8112 Zichyújfalu, Kastélykert 1. Tel.: 06-22/570-088 Fax.: 06-22/570-089 [email protected]

Kicsik és nagyok együtt űzték el a telet Zichyújfaluban

Közszolgálati hír

Az idei más volt, mint az eddigiek. Régi hagyományokat: az állakodalmat és a téltemetést idéztek fel közösen szülők és gyerekek, a násznéphez és gyásznéphez pedig a falu lakói csatlakoztak a menetben...

A falu apraja, nagyja hetek óta izgatottan készült a farsangra. Az idei más volt, mint az eddigiek. Régi hagyományokat: az állakodalmat és a téltemetést idéztek fel közösen szülők és gyerekek, a násznéphez és gyásznéphez pedig a falu lakói csatlakoztak a menetben. A násznép kikérte a kivénhedt farsangi párt a kocsmákból, majd a néptáncosok lakodalmi menettáncával vezetve a kastély elé vonultak, ahol vicces esketés következett. Az ifjú párral táncolhatott, akinek kedve tartotta. És a lakodalom nem múlhat el finom sütemények nélkül… A nagy mulatozás és evés- ivás közben Farsang Tóbit (a szalmabábut) magával ragadta a kaszás. A siratóasszonyok nagy jajgatással köszöntek el tőle. A farsang püspöke gyászbeszédében Tóbi nevében elköszönt a falu lakóitól, akik ezután utolsó útjára kísérték a szalmababút. Farsang Tóbi a máglyán végezte.

Meghívó a farsangi bálra

V